Svak fellingsprosent innen TOR

Denne har vært oftere å se enn reinen innen TOR så langt under årets jakt. Foto: Frode Aalbu
Denne har vært oftere å se enn reinen innen TOR så langt under årets jakt. Foto: Frode Aalbu

Med den nye ordninga at jegerne sender SMS direkte til utmarksrådet når de har felt dyr kan vi følge med på fellingsprosenten innen Tynset- og Rennebufeltet (TOR) fortløpende under villreinjakta.

Så langt i år har det ikke vært noe særlig med reinflokker innen TOR, dette gjenspeiles i den foreløpige fellingsprosenten som ligger like oppunder 20 %. Selv om det ikke har vært noen store flokker på «vårt» terreng har imidlertid jegerne vært flinke til å finne de dyra som har gått spredt innen TOR, i tillegg til at flere har felt dyr på overgang til Folldal og Oppdal. Dette gjør at fellingsprosenten ikke er helt avskrekkende da det enda er 13 dager igjen av jakta, men det er enda et godt stykke igjen før vi når det gode avskytingsresultatet fra 2014 (50,5 %). Det må imidlertid tas høyde for at det kan være enkelte jegere som ikke har meldt fra om fellinger slik at prosenten kan være noe høyere.

Hovedtyngden av rein står nå på Oppdalsterreng, langt nordvest, men med sønnavinden som nå er meldt kan vi forvente at de trekker sørover retning Folldal. Forhåpentligvis blir det nok østavær til at noe rein kommer innom TOR- terreng på vegen.