Unike bilder av villrein

Vil du få et helt spesielt innblikk i villreinens hverdagsliv? I boka "midt i flokken" som utkommer 10 november finner du bilder som reinen har tatt selv av sine artsfrender.
Vil du få et helt spesielt innblikk i villreinens hverdagsliv? I boka «midt i flokken» som utkommer 10 november finner du bilder som reinen har tatt selv av sine artsfrender.

NINA har de siste fire årene fulgt reinen tettere innpå enn noen gang tidligere. Ni utvalgte reinsdyr har vært utstyrt med hvert sitt kamera og en GPS-sender rundt halsen. Prosjektet har resultert i 140 000 bilder som disse dyra har tatt over de fire årene.

10. november kommer boka «Midt i flokken» ut. I boka finner du bilder som reinen har tatt selv og som derfor viser villreinens liv på en helt unik måte.

NRK var med Olav Strand på tur i Forollhogna og har skrevet en sak fra turen, og om den kommende bildeboka. I saken har de også publisert flere bilder og videoer som reinen selv har tatt.

Du har sikkert funnet et flott gevir i fjellet en gang som var nesten fullkomment, hadde det bare ikke vært noen å spist på det. Det er ikke bare gnagere som forsyner seg av denne kalkkilden, også reinen gjør et innhugg. I en av videoene kan du blant annet se rein som gnager på fallgevir.

Se saken, bildene og videoene på nrk.no

Boka vil kunne kjøpes gjennom Kvikne Utmarksråd på vårt kontor ved Vollan gård. Les mer om boka i pressemeldinga