Også i vinter er de to fôrstasjonene for fjellrev i Forollhogna flittig besøkt av fjellrev. Under kan du få et lite innblikk i livet ved en av de to fôrstasjonene. En hvit og en blå variant av fjellrev, rødrev og jerv har besøkt automaten. Rødreven er mer skeptisk enn fjellreven og tør ikke gå inn gjennom den lange og trange inngangen til automaten. Jerven kommer heller ikke inn i automaten, men lokkes nok til av aktiviteten omkring den, nysgjerrig som den er. Av bildene kan vi se at både fjellrev, rødrev og jerv har vært innom i løpet av et døgns tid.
Vårvinteren 2012 ble det for første gang på mange år observert en fjellrev i Forollhogna av SNO. Kort tid etter dette fikk Fjelloppsynene i Kvikne Utmarksråd se to fjellrever ikke langt fra stedet hvor den første observasjonen av den enslige fjellreven ble gjort. SNO og Fjelloppsynet fikk etter dette i oppdrag av Norsk Institutt for Naturforvaltning (NINA) å montere opp to foringsstasjoner med viltkamera i nærheten av observasjonsstedene i regi av det norsk- svenske samarbeidsprosjektet Felles Fjellrev.
I 2015 fikk vi en gledelig overraskelse da to av fjellrevene dannet par og fikk til ei vellykket yngling. Dette til tross for et labert smågangerår. Det ble satt opp viltkamera på hiet og av bildene kunne vi telle totalt 7 velskapte valper. Totalt i Norge ble det i 2015 født 40 fjellrevkull med til sammen minst 205 valper. Individene i bestanden overvåkes også, ved å samle inn prøver for DNA-analyse. Ut fra DNA-resultatene og antall registrerte kull er fjellrevbestanden i Norge beregnet til å bestå av minst 137 individer.Tiltak som foring har gitt et svært viktig bidrag til den skandinaviske fjellrevbestanden.
Les mer om fjellrev i Norge og hvordan fjoråret gikk for bestanden og prosjektet «Felles fjellrev»