Fagdag om sykdommer hos rein

På Hjerkinn ble det blant annet informert om fotråte, som denne reinen i som ble avlivet i Forollhogna i 2015 hadde. Foto: Erik Ydse (SNO).
På Hjerkinn ble det blant annet informert om fotråte, som denne reinen, avlivet i Forollhogna i 2015, hadde. Foto: Erik Ydse (SNO).

Villreinsenteret på Hjerkinn arrangerte nylig en fagdag om villreinsykdommer med fokus på den smittsomme prionsykdommen CWD (Chronic Wasting Disease) som nylig er funnet på villrein og elg i Norge.

Det endelige prøveprogrammet for høsten er ikke helt bestemt, men så langt er tanken å undersøke så mange dyr som mulig av villrein som felles i Nordfjella til høsten. Veterinærinstituttet mener at situasjonen i Nordfjella bør kartlegges, før man tar mer «tilfeldige» prøver i andre villreinområder. I Nordfjella er det derfor ønskelig at det tas prøver av så mange felte villrein som overhodet mulig høsten 2016.

Prøvene skal fortløpende undersøkes av Veterinærinstituttet, med svartid innen 5 dager. Resultatet skal tilgjengelig-gjøres for jegeren via egen cwd-side i Hjorteviltregisteret.

Les mer på villrein.no